Hoe werkt het?

Bij ons kun je een bijdrage krijgen voor veel soorten activiteiten variërend van een rommelmarkt in de straat, een activiteit tijdens koningsdag of de buitenspeeldag, organiseren van een barbecue voor de hele straat om elkaar beter te leren kennen etc etc. Als het maar is ter bevordering van de sociale samenhang en verbinding doordat bewoners uit Dijk en Waard elkaar ontmoeten en elkaar beter leren kennen bij het organiseren en uitvoeren van activiteiten. Dus voor en door Dijk en Waarders.

Kijk wat je nodig hebt aan materiaal en mensen om je idee te kunnen uitvoeren. Bij een barbecue is het heel makkelijk om een cateraar in te schakelen, maar juist met elkaar de salades maken en de saté rijgen zorgt voor leuke gesprekken.

Stuur op tijd de uitnodigingen aan iedereen die je wil uitnodigen rond. Kijk of je een vergunning nodig hebt als je bijvoorbeeld een rommelmarkt wil organiseren of versterkte muziek wil afspelen. Lees de kleine lettertjes en vul het aanvraagformulier in. In uitzonderlijke gevallen kunnen we afwijken van de 8 weken, neem daarvoor contact met ons op via de mail.

Wij gaan je aanvraag daarna bekijken na een aantal weken ontvang je een brief met daarin het bedrag dat wij aan je gaan overmaken. Dat is de zogeheten voorlopige beschikking. Je ontvangt dan ook de toegekende bijdrage op je rekening.

Na alle voorbereidingen is het nu tijd om te genieten van de dag. Vergeet geen foto’s te nemen en zorg dat er bij een buurtfeest of barbecue een presentielijst aanwezig is waarop wordt bijgehouden wie er en allemaal zijn geweest.

Maak een kopie van alle bonnetjes en stuur die met de foto’s en het verslagje naar ons toe. Voor een barbecue of buurtfeest willen we graag een presentielijst van de aanwezigen.

Na controle van de ingestuurde gegevens krijg je een brief. Als je nog geld over hebt gehouden staat daarin hoe je het bedrag aan ons kunt terugstorten. Dit kan bijvoorbeeld zijn doordat je had verwacht dat er meer mensen bij de barbecue zouden zijn dan dat zich uiteindelijk hebben aangemeld.