Stichting Bewonersinitiatieven Dijk en Waard

De Stichting Bewonersinitiatieven Dijk en Waard is ontstaan vanuit het Leefbaarheidsfonds. Bij dit fonds van de voormalige gemeente Heerhugowaard konden inwoners een financiële bijdrage aanvragen voor activiteiten die, zoals dat officieel heet, de sociale cohesie bevorderen. Een drietal inwoners van Heerhugowaard vormden de adviescommissie die aan de gemeente advies gaf over de ingediende voorstellen.

Wat doen wij

Sinds juni 2022 is de adviescommissie overgegaan in de Stichting Bewonersinitiatieven Dijk en Waard. De gemeente geeft jaarlijks een budget aan de stichting met als opdracht dit te verdelen onder inwoners die een leuk idee hebben om met elkaar het wonen in Dijk en Waard wat gezelliger te maken. Deze initiatieven kunnen van alles zijn. Het organiseren van een activiteit voor de hele gemeente op Koningsdag, een speurtocht in de wijk voor alle kinderen met Pasen, huttenbouw, een playbackshow etc etc.

activiteit
activiteit

We zijn hard op zoek naar versterking

Op dit moment zijn vier leden van de voormalige adviescommissie, degenen die zitting hebben in het bestuur van de nieuwe stichting. Maar we zijn hard op zoek naar versterking uit de andere delen van de nieuwe gemeente Dijk en Waard. Lijkt het je leuk om samen met ons de aanvragen te beoordelen en bewoners te ondersteunen met advies? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een kennismakingsgesprek. Heb je een leuk idee maar weet je niet goed hoe dit aan te pakken, ook dan kun je bij ons terecht.